Les mer
-
Klimasats må videreføres
Fylkesordførerne er bekymret for at støtteordningen for klimatiltak i kommuner og fylkeskommuner skal forsvinne. De gir en klar oppfordring til klima- og miljøminister Espen Barth Eide om å styrke og videreføre Klimasats.
-
Flere kommuner hardt rammet av flom og ras
En rekke kommuner i Viken og Innlandet står nå i en akutt krise etter ekstremværet Hans. - Nå er det viktig at vi stiller opp for de kommunene som er rammet, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen.
-
Årets lokale klimatiltak 2023
Velkommen til å delta i konkurransen om Årets lokale klimatiltak – en klimakonkurranse for kommunesektoren som arrangeres av KS, KBN Kommunalbanken og Miljøstiftelsen ZERO. Frist for påmelding er 20. september.
-
Regjeringens forventninger til regional og kommunal planlegging 2023–2027
De nasjonale forventningene skal følges opp i fylkeskommunenes og kommunenes arbeid med planstrategier og planer. Forventningene ligger også til grunn for statlige myndigheters medvirkning i planleggingen.
-
Klimatilpasning: - Har vi tid til å vente på flere utredninger?
Regjeringens stortingsmelding om klimatilpasning har mange gode intensjoner. Det er nå viktig at meldingen følges opp med konkrete forslag som utløser nye tiltak ute i kommunene.
-
Klimatilpasning: - Har vi tid til å vente på flere utredninger?
Regjeringens stortingsmelding om klimatilpasning har mange gode intensjoner. Det er nå viktig at meldingen følges opp med konkrete forslag som utløser nye tiltak ute i kommunene.
-
Ny veileder i sirkulærøkonomi for kommunesektoren
KS arbeider aktivt for å legge til rette for at kommunene tar en aktiv rolle i omstillingen til sirkulærøkonomi. KS lanserte en ny veileder i sirkulærøkonomi under konferansen Grønn Praksis i Kristiansand.
-
Engasjerende debatt om lokalt selvstyre, klima og natur
Hvordan kan vi bevare lokalt selvstyre i arealforvaltningen og samtidig styrke klima og naturhensyn i beslutningene? KS tok debatten på landsstyremøtet 26. mai.
-
Velkommen til GrønnPraksis 23
GrønnPraksis er en nasjonal arena som løfter frem eksempler på hvordan bærekraftig omstilling gjøres i praksis. Konferansen i Kristiansand 6.-7. juni skal bidra til samfunnsendring ved hjelp av erfaringsdeling og utvikling av gode tiltak og idéer.
-
KS vil sikre legitimitet i vindkraftsaker
KS' hovedanliggende i komitéhøringen om vindkraft på land var å sikre folkelig og lokaldemokratisk forankret legitimitet for å stille arealer til disposisjon for vindkraftutbygging. Dette kan bare skje gjennom regulering i kommunens normale plansystem.
-
KS har gitt innspill om naturavtalen
Klima- og miljøminister Espen Barth Eide inviterte blant andre KS til innspillsmøte om nasjonal oppfølging av den internasjonale naturavtalen som ble inngått i Montreal.
-
Høyere ambisjonsnivå for klimatilpasning i kommunene
Ambisjonsnivået og viljen til å drive klimatilpasningsarbeid i kommunene har økt. Likevel er det barrierer som gjør at kommunene ikke får gjort jobben på den måten de selv mener er nødvendig. Det mangler fortsatt ressurser og statlig samordning.
-
– Riktige prioriteringer i kompetansepolitikken
– Det er positivt at regjeringen i sin melding om kompetansebehovet framover prioriterer kompetanse som er nødvendig for å ha gode velferdstjenester i hele landet og for å gjennomføre det grønne skiftet, sier direktør for arbeidsliv i KS, Tor Arne Gangsø.
-
Hvordan jobbe med sammenhenger som påvirker miljø og klima?
"Synergier og konflikter i lokal miljø- og klimapolitikk" er et inspirasjonshefte med gode råd som handler om samspillseffektene i arbeidet med fire sentrale politikkområder; utslippsreduksjon, klimatilpasning, biologisk mangfold og energiomstilling.
-
Klimapanelet forsterker budskapet om handling - nå
FNs klimapanels nye synteserapport understreker og forsterker det allerede kjente behovet både for omfattende utslippskutt og tilpasning til et klima i endring i de kommende årene.
-
Samspeleffektar i lokal klima- og miljøpolitikk
Vindkraftanlegg bygd i myr, eller skogplanting på stader det opprinneleg ikkje høyrer heime, kan gi negative effektar for både klima, natur og klimatilpassing. Det gjeld sjølv om målet er å avgrense klimaendringar.
-
Grønne bygganskaffelser – så mye kan du spare
Webinar 7. mars: Hvordan kan offentlige byggherrer stille klimakrav når de skal rehabilitere eller bygge nytt? Hva kan byggebransjen levere? Koster det mer å bygge grønt? Hvilken gjennomføringsmodell er best egnet når man skal tenke sirkulærøkonomi?
-
Klimapartnerskapet er etablert
Partene i arbeidslivet tar sammen med regjeringen nye grep for å akselerere den grønne omstillingen av næringslivet. Klimapartnerskapet skal ha som mål å etablere felles forståelse for hva som må til for å nå klimamålene innen 2030 og 2050.
-
Høringswebinar om vindkraft i plan- og bygningsloven
KS inviterer til høringswebinar 27. januar kl 12.00 om regjeringens forslag om å innlemme planlegging og bygging av vindkraftverk i plan- og bygningsloven. Formålet er å involvere medlemmene og få innspill i saken.
-
Kommunesektoren viktig aktør i den nye naturavtalen
Kommunesektoren gis en sentral rolle i gjennomføringen av det nye regelverket for biologisk mangfold som ble vedtatt på toppmøtet COP 15 i Montreal i Canada i desember.